Qui som

ATAAC ha estat concebuda i creada per nosaltres i per a nosaltres, els assalariats del sector.

L’Assemblea de Treballadors d’autoescoles assalariats de Catalunya neix al març de 2016 impulsada per un grup de treballadors del propi sector davant la constatació de la vulneració sistemàtica dels drets laborals més bàsics per nombrosos empresaris del sector de les autoescoles.
La crisi ha colpejat durament en el sector i constatem que s’han estès les males pràctiques empresarials que, fent recaure sobre les esquenes del personal assalariat i les seves condicions de vida, rebenten els preus en el sector fomentant la competència deslleial amb altres empresaris basada en la prolongació de la jornada laboral, i el frau a la Seguretat Social ia la Hisenda Pública.
Cal un canvi en la cultura laboral del sector de les autoescoles i això és competència tant als empresaris com als treballadors. Òbviament hi ha components històrics en la conformació del sector privat de la formació vial que expliquen parcialment la situació actual. Als anys 80 i 90 predominaven les autoescoles explotades familiarment amb molt de sacrifici i moltes renúncies. A finals dels 90 i principis dels 2000 el sector va incrementar la taxa d’assalarització i van començar a guanyar presència les autoescuelasempresa amb treballadors i treballadores assalariades. En el camí van haver molta autoescoles familiars que no van saber o no van voler fer la transició a la autoescuelaempresa respectant els drets laborals dels seus treballadors assalariats, personal docent i administratiu. El sector de les autoescoles ha de actualitzar-se i entrar al segle XXI de les relacions laborals.
Un sindicat independent

Creiem en la necessitat de constituir un Sindicat Independent que ens representi en la denúncia dels fraus laborals i fiscals, manca d’ètica i professionalitat, l’ultratge als drets dels treballadors i per suposat incompliment del propi conveni del sector.
Volem donar a conèixer a la societat la nostra precarietat i els abusos patronals, de conscienciar a l’empresari que la baixada de preus per sota del cost no es pot fer sobre la base de la vulneració dels drets laborals i el pagament per hores. Aquesta guerra de preus entre empresaris sobre el matalàs de les nostres condicions de vida actuals i futures només porta a la pobresa del sector, a la manca de credibilitat per part del ciutadà.
La irresponsabilitat d’alguns i la manca de capacitat empresarial fan que els propis treballadors ens veiem abocats a solucionar els problemes del sector. Començant per les denúncies anteriorment esmentades i principalment amb les modificacions oportunes del conveni col·lectiu nacional d’autoescoles, obligant al seu compliment i la seva millora. Creant una borsa de treball per a formadors i personal d’oficina, ajudant d’aquesta manera a una reducció de la desocupació en el sector, a facilitar als empresaris en la recerca de professionals qualificats per al lloc de treball requerit i als treballadors, companys del sector, a que se’ls respectin els seus drets i contractes.
El nostre objectiu, els teus drets

L’objectiu principal d’ATAAC és la lluita pels drets dels treballadors de les autoescoles i una dignificació del sector.
El suport dels treballadors ha estat indispensable perquè el projecte tiri endavant i sense vosaltres no hauria estat possible.

ATAAC ha estat concebuda i creada per i per a nosaltres, els assalariats del sector.